Dunaújvárosi önkormányzati Trianon-megemlékezés
2012.06.04.

Pintér Tamás Jobbikos önkormányzati képviselő –Magyar Nemzeti Gárda tagja- érdeme, hogy a Trianoni megemlékezés a városunkban önkormányzati szintre lett emelve. Így került sor az ez évi megemlékezésre, ahová nem csak a város előjárói és önkormányzat tisztségviselői vehettek részt, hanem a város civil szervezetei, polgárai is. Nem zárt falak között lett megtartva a megemlékezés, hanem méltó helyen az evangélikus templom kertjében.

A Himnusz eléneklése után Gombos István humánügyekért felelős alpolgármester tartotta meg a beszédét, majd ének és versmondásokkal hozták elénkbe a Trianon ejtette fájdalmakat, melyet 92 éve hordozunk a szívünkbe, lelkünkbe. Ezután Stermeczki András evangélikus lelkész igehirdetését hallgathattuk meg Pál apostol Efézusiakhoz írt leveléből. Az igehirdetés alatt a Magyarok Szövetségének tagja a Trianoni emlékmű környékén szétszórták az elszakított területekről ide hozott anyaföldet, hogy legalább itt együtt legyenek a magyar rögök.

A Székely Himnusz eléneklése után a koszorúzások következtek ahol a Magyar Nemzeti Gárda Fejér Megyei Árpád Vezér Fia Keleti szárny szakasza is elhelyezte a megemlékezés mécseseit.

Vereb Zoltán
gárdista
Magyar Nemzeti Gárda Fejér megye


Forrás: Magyar Nemzeti Gárda Fejér megye

2010. Magyar Nemzeti Gárda | RSS csatorna