Ünnepi állománygyűlés
2015. december 5.

Idén is, mint eddig a Mikuláshoz közel tartottuk az évi utolsó – ünnepi – állománygyűlésünket. A mostani azonban – ezt mindenki tudta és érezte – komolyabb és sorsdöntőbb, mint az eddigiek voltak. A MNG fennállása óta (2010) talán a legnehezebb és legkomolyabb döntése előtt áll. A Magyar Nemzeti Gárda országos vezetője v. Ináncsi József öt év után – egészségi okokból – 2016. január elsejével lemondott tisztségéről. Tehát működésünk folyamatossága és fenntartása érdekében új vezetőt kell választani. Erről szólt ez a gyűlés. Mivel ún. félkatonai szervezet vagyunk, itt nincs demokrácia, ezért az SZ.SZ.SZ. értelmében a megyei  vezetők és az országos tisztségviselők jelölik és választják  az országos vezetőt.

Az országos vezető röviden az állomány előtt is elmondta és indokolta mi vezette a fenti döntésre. Az elkövetkezendő időkben nehéz műtétek elé néz. A műtétek előtt, alatt és után pedig komoly gyógyszeres kezeléseket kap. Ezek pedig erősen igénybe fogják venni, ezért nem fogja tudni ellátni a vezetői feladatokat. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy végleg szakít a Gárdával. Hogyan is tehetné ezt egy gárdista, aki egykor esküt tett a nemzet és a Szent Korona előtt. Kijelentette, hogy továbbra is kész mindig és mindenkor tanácsaival, tapasztalataival segíteni az MNG vezetését és állományát. Az MNG vezetése megértette és elfogadta az országos vezető lemondását.

Búcsúzóul v. Ináncsi József értékelte az elmúlt 5 év munkáját az állomány előtt. Akik végig velünk voltak ez alatt az idő alatt meghatódva, akik később csatlakoztak hozzánk figyelmesen hallgatták végig az értékelést. Bizony jól esett felidézni az elmúlt idők dicső küzdelmeit – előállításokat, vegzálásokat, könnygázfelhőket, ton-fa kezeléseket, bírósági tárgyalásokat, ítélet hirdetéseket stb. –  nemzetért, hazáért, magyarságért. De volt részünk elismerésekben is. Felidézhettünk hálás köszönetet, mosolygó arcokat, megbecsülést, szeretetet és bíztatást sugárzó megnyilvánulásokat is. Így visszatekintve kijelenthetjük, soha és semmikor meg nem alkudtunk, tartottuk eskünket, vér és erőszak nélkül pusztán hittel, erővel, akarattal, fegyelemmel szolgáltunk és álltunk ellen a rendőri- és hatalmi önkénynek. Se szeri, se száma a jól(?) és előre kitervelt rendőri- és egyéb provokációknak, amibe soha nem sikerült minket belerántani. Igazunknak mindig érvényt szereztünk a törvény előtt, óriási erkölcsi győzelmeket aratva ellenségeinken. Bár az is igaz, hogy az erkölcsi győzelmeket nem nagyon jegyzi a nyilvánosság, mégis mindig miénk volt az utolsó szó. Az évek hosszú során a kilátástalan és egyenlőtlen küzdelmekben nagyon sokan lemorzsolódtak, de maradtak még jócskán, akik állhatatosan küzdenek tovább egy szebb jövőért. Továbbra is csatlakoznak hozzánk – ha nem is olyan sokan – bajtársak, akik magukévá tudják tenni elveinket és szabályainkat. Az új vezető feladata nem lesz könnyű, de talán már nem lesz olyan nehéz mint az elején volt. Ezekhez a faladatokhoz kívánt az országos vezető kitartást, hitet és erős akaratot a leendő új vezetőnek.
Az állomány nevében egy bajtárs megköszönte az országos vezető öt éves áldozatos munkáját és kifejezte reményét, hogy hamarosan újra körünkben láthatjuk.   
Ezek után a megyei  vezetők és az országos tisztségviselők jelöltek, és új vezetőt választottak. Így a Magyar Nemzeti Gárda új országos vezetője – 2016. január 1-től – Táskai Ferenc az eddigi országos biztonsági vezető. A kihirdetéskor az állomány is kifejezte a döntéssel való egyetértését.
Az új vezető rövid beszédében hitet tett a folytatás és a folyamatosság mellett. Továbbra is a megkezdett úton haladunk, tartjuk eskünket.

Ezek után v. Ináncsi József elismeréseket adott át az évi munkáért, az azt megérdemlő gárdistáknak és pártolóknak.

A hivatalos rész végeztével pedig kötetlen beszélgetéssel és a feltálalt finomságok elfogyasztásával zártuk az ünnepi állománygyűlést.

 

Az ünnepi állománygyűlésről az alábbi helyen videó tekinthető meg.

https://youtu.be/nynBF1-OHhQ

 

Hódos László
MNG Sajtószolgálat

 

 


Forrás: MNG Sajtószolgálat, Budapest

2010. Magyar Nemzeti Gárda | RSS csatorna